Waar wil je naartoe?

OF Plaats een rit

Verzekeringen

De carpooler wordt beschermd door twee verzekeringen die, ook wanneer er geen sprake is van carpooling, wettelijk verplicht zijn. Carpooling verandert met andere woorden niets op het domein van de verzekeringen.

De verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (B.A.) en de arbeidsongevallenverzekering zorgen ervoor dat je als carpooler in alle gemoedsrust naar het werk kan rijden.

Als chauffeur ben je verzekerd door:
  • Verzekering B.A.: Stel dat je een ongeval veroorzaakt, dan vergoedt de verzekering lichamelijke en materiële schade aan derden en daar vallen ook carpoolers onder.
  • Arbeidsongevallenverzekering: Geraak je zelf gewond bij een ongeval op weg naar het werk, dan komt de arbeidsongevallenverzekering tussen.
Als passagier:
  • Arbeidsongevallenverzekering: Geraak je zelf gewond bij een ongeval op weg naar het werk, dan komt in eerste instantie de arbeidsongevallenverzekering tussen.
  • Verzekering B.A. van de chauffeur: De verzekering van de chauffeur vergoedt jouw lichamelijke schade. Zelfs als de chauffeur niet aansprakelijk is voor het ongeval, dan nog zal de verzekering tussen komen, omdat de inzittende van de wagen beschouwd wordt als een zwakke weggebruiker. 
Andere verzekeringen kunnen eventueel nog meer comfort bieden, maar worden niet bij wet verplicht. De meest voorkomende is de Familiale. Als passagier kan je bijvoorbeeld schade berokkenen aan het voertuig van je carpoolchauffeur. Hiervoor kan je dan je familiale verzekering aanspreken.
 
Verzekeringen | BA-verzekering | Arbeidsongevallen